Vrijdag 11 oktober: Naar de film bij Concordia, na afloop gratis drankje bij Stonewall

Op deze coming out dag bieden wij weer een oud en vertrouwd recept aan. In samenwerking met Concordia, krijg je na afloop van de gay film, een gratis drankje (bier, fris of wijn) bij Stonewall. Op vertoon van bioscoopkaartje/toegangskaartje.

De film deze keer is: “Monument van trots” een documentaire van regisseur Sebastiaan Kes.

Tijd: 19.15 – 21.00 uur

Op 5 september 1987 schreef Amsterdam geschiedenis. Op een prominente plek in de openbare ruimte, aan de voet van de Westerkerk, werd een uniek en imposant monument onthuld ‘om homoseksuele mannen en vrouwen te inspireren en te steunen in hun strijd tegen ontkenning, onderdrukking en discriminatie.’

Nu, na dertig jaar, is het Homomonument een levend monument, een plek voor herdenking, manifestatie en festiviteiten voor lesbo’s, homo’s, biseksuelen, transgenders en iedereen die buiten de heteronormatieve boot valt.

Documentaire
Naar aanleiding van drie decennia Homomonument maakte regisseur Sebastiaan Kes de documentaire Monument van Trots. De film toont de emancipatiestrijd van de Nederlandse LHBT-beweging in heden en verleden, geeft een beeld van de diversiteit van de hedendaagse LHBT-gemeenschap en benadrukt de ononderbroken relevantie van het Homomonument.

bron: gaykrant.nl